Prof. Chris Doude van Troostwijk

Theoloog, filosoof en theaterwetenschapper Chris Doude van Troostwijk (1962) is professor Vrijzinnige Theologie aan het Doopsgezind Seminarium. Zijn onderzoeksprojet Ars Bene Credendi (De vaardigheid goed te geloven) brengt de dynamiek van geloven als menselijke grondverhouding tot de werkelijkheid in kaart. Het vindt plaats in nauwe samenwerking met zijn opdracht aan de Luxembourg School of Religion & Society (lsrs.lu) en is een natuurlijk vervolg op daar afgerond project Moneytheism. The Ethics of Financial Believing. In het kader van Ars Bene Credendi werkt hij met een team redacteuren en auteurs aan een Handlexicon voor vindingrijk geloofsdenken (werktitel). Daarnaast bereidt hij een bundel lezingen en artikelen voor onder de titel “Solidaire onwetendheid – hoe het Geheim vrijzinnigen verbindt”. Naast onderwijs en nascholing aan de VU organiseert hij studiedagen en reist hij door het land om lezingen te geven in doopsgezinde en vrijzinnige gemeenten.

Chris is getrouwd met Alexandra Breukink, predikante in het dorp van Albert Schweitzer (Gunsbach), en heeft twee kinderen Emma en Nathan. Samen met de lokale kerk bouwen ze aan het project ABC-Climont (arscredendi-wordpress.com), dat de fysieke weerslag kan gaan vormen van zijn onderzoek in Nederland.

Chris’ pagina op academia.edu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s