Meekijken: Chris over Protestantisme

Prof. Chris Doude van Troostwijk geeft dit najaar een cursus protestantse theologie aan de LSRS in Luxemburg. Onder te titel Le Pieté au Prix du Paradoxe (“Vroomheid tegen de prijs van de paradox”) zal hij in zes sessies aan dit katholieke instituut de gedachte ontwikkelen dat protestantse theologie, door haar nadruk op het Woord van God, het beste als een ars credendi kan opgevat worden — die evenwel een hoop tegenspraken met zich meebrengt.

Daar de cursus online zal plaatsvinden, kunnen geïnteresseerden ook aan deze cursus deelnemen zónder elke twee weken naar Luxemburg af te reizen. Enig nadeel: Het geheel is in het Frans. Of misschien maakt dat het juist nog beter?

Kosten: 50€.

Meer informatie op de site van de LSRS.

Flyer

(Pieter Saenredam, Interieur van de St. Bavokerk in Haarlem, 1631)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s