Webinars: Tolerantie en Turbulentie

Tolerantie en turbulentie – een korte serie webinars
15, 22 en 29 april 2021
13.30-15.00 uur

Organisatie: Doopsgezind Seminarium en het Arminius Instituut/Remonstrants Seminarium

Nederlanders en hun (vermeende) tolerantie: het blijft een actuele discussie. Vaak wordt gewezen op hoe Nederland de eeuwen door  een welkom thuis zou hebben geboden voor groepen die elders uitgestoten werden. Tegelijkertijd staat tolerantie onder druk. Wie verstaat de kunst om vreedzaam met verschillen samen te leven in tijden van nepnieuws, polarisatie en verwarring? Feiten en waarheid zijn niet meer eenduidig, zo lijkt het. Wie ontwart de knoop?

Over deze en andere vragen zal het gaan in een serie van drie online webinars die wordt georganiseerd door het Doopsgezind Seminarium en het Arminius Instituut/Remonstrants Seminarium. Op drie donderdagmiddagen 15, 22 en 29 april 2021 van 13.30-15.00 uur wordt het onderwerp tolerantie vanuit verschillende invalshoeken belicht: historisch, filosofisch en bijbels-theologisch. Onder leiding van o.a. Mirjam van Veen, Wibren van der Burg, Peter Nissen, Chris Doude van Troostwijk, Erik Borgman en Christiane Karrer zal steeds een verbinding worden gemaakt met de actualiteit. Zo zal het onder meer gaan over Black Lives Matter, de LHBTIQ+ gemeenschap en vrijheid in tijden van internet en Facebook. In interactieve breakout rooms is gelegenheid voor verdere verwerking en verdieping van de thema’s.

De webinars vinden plaats op Zoom. Wie zich opgeeft, ontvangt de link en nadere informatie over opzet en inhoud. Opgave s.v.p. voor 25 maart bij v.l.m.kok@vu.nl.  Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Graag bij aanmelding al aangeven voor welke workshop u kiest en wat uw tweede keus zou zijn (dit betreft de webinars van 15 en 22 april, zie hieronder).

Hierachter het programma.

Tekst: Bert Dicou, Arminius Instituut
Beeld: Ambasador/Pexels

Een gedachte over “Webinars: Tolerantie en Turbulentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s